NORSAN OLÍVAOLAJ
A világ legjobb olívaolaja?
A VILÁG LEGJOBB OLÍVAOLAJA?
Az “Oro del Desierto” olívaolaj, amelyet néhány termékünkben (Total Oil, Vegan Oil és KIDS Oil) használunk, a spanyol Rafaeltől és hagyományos családi vállalkozásától származik, amely szigorú bio-irányelvek szerint működik. Kiváló olívaolaját rendszeresen elnyeri a legmagasabb díjakat. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt a nagyra becsült olívaolajat használhatjuk termékeinkben. Csak a legjobb elég jó.
Az olajfaligetek egy kis völgyben találhatók Tabernasban (Almería), Dél-Spanyolországban, Málaga közelében, ahol évente több mint 3000 óra napsütés van, és a száraz, stabil klíma eredményezi ezt a különleges terméket. A földrajzi elhelyezkedés is egyedülálló, mivel az öntözés közvetlenül a hegységből (Sierra Nevada) érkezik.
Az olívaolajat különösen magas polifenoltartalma (> 250 mg/kg) miatt válogatták ki. Az olajbogyóból származó polifenolok fontos antioxidánsok, és a polifenolok védik az érzékeny omega-3 zsírsavakat a szervezetünkben megtett útjuk során. Biztosítják, hogy az omega-3 zsírsavak sértetlenül jussanak el oda, ahol szükség van rájuk.
Tudományos tanulmányok megerősítették az
olívaolaj egészségügyi előnyeit
Az olívaolajat minden táplálkozási filozófiában nagyra értékelik már körülbelül 6000 éve. Számtalan tanulmány bizonyította az olívaolaj magas egészségmegőrző értékét. Mégis a legtöbben gyakran szembesülünk a jól megrakott polcokkal, és alig tudjuk eldönteni, hogy szűz vagy extra szűz olívaolajat vásároljunk. De nem minden olívaolaj egyforma: a jó minőségű olívaolajat számos tényező jellemzi:
A biogazdálkodás olyan gazdálkodási rendszert garantál, amelynek célja, hogy a környezetet tiszteletben tartó, a talaj termékenységét megőrző, vegyszerek használata nélküli, kiváló minőségű élelmiszereket nyerjünk. Továbbá a szüret időpontjának különösen korán és egy napon belül kell lennie. Minél rövidebb a préselés ideje,
annál jobb minőségű lesz az eredmény. Ez garantálja a polifenolok (antioxidánsok) magas arányát is. Minél több polifenol van a
az olajban, annál jobban segít az olaj a szabad gyökök elleni védelemben.
Végül, de nem utolsósorban a jó olívaolajnak természetesen jó ízűnek is kell lennie.
ORO DEL DESIERTO – “A SIVATAG ARANYA”
Ha szeretné jobban megismerni Rafaelt, munkáját és családját, ajánljuk figyelmébe ezt a videót. Nehéz elképzelni jobb betekintést az olívaolaj előállításába.