INGYENES szállítás 19 999 Ft -tól
KEDVEZMÉNY 3 terméktől

Az omega-3 olajok alkalmazása és bevitele

Sokan a NORSAN olajat tisztán, kanállal veszik be. Azonban az olajat “normál” összetevőként is használhatja a konyhában, és közvetlenül a különböző ételekbe keverheti. Például könnyedén belekeverheti az olajat a narancslébe, turmixába vagy salátaöntetébe.

A lehetőségek sokfélék és változatosak – merítsen ihletet receptjavaslatainkból. Végül, a kapszula formájában történő szedés is praktikus alternatíva sokak számára.

Itt megtudhatja, mire kell figyelnie az olajok szedésekor, és hogyan tudja optimálisan beépíteni őket mindennapi életébe – így szedheti gond nélkül a NORSAN Omega-3 olajokat.


Erre érdemes odafigyelni az omega-3 szedésénél

Napi 1 kanál omega-3

Az általánosan használt napi dózis 2.000 mg omega-3-ra vonatkozik. Ezt egyrészt tudományos tanulmányok, valamint több mint 30.000 egyedi zsírsav-analízis támasztja alá. Ez kb. 1 evőkanál Omega-3 Total olaj és Omega-3 Arktis olaj vagy 1 teáskanál Omega-3 Vegan olaj napi adagolásnak felel meg. Amennyiben Ön új a NORSAN termékek használatában, gyakran javasolt az adagolás megduplázása egy kb. 3 hónapos szabályozási időszakban.

Rendszeres bevitel

A siker kulcsa a rendszeres bevitel. Mindennap egy adag omega-3 – mert csak rendszeres szedésükkel lehet terápiás vagy védőhatást elérni.

Étkezés közben vagy után

Az omega-3 szedését étkezés közben, vagy közvetlen utána javasoljuk. Ennek oka a zsírsavak jobb felszívódása a szervezetben. Éhgyomorra a zsír emésztése általában nem serkentődik, így fennáll a veszélye, hogy az értékes olajból csak kevés szívódik fel a szervezetben. Fontos, hogy az olajat ne melegítsük fel. Nem számít, hogy az olajat reggel, ebédidőben vagy este vesszük be, a lényeg, hogy étkezéssel kombináljuk.

Az omega-3 olaj szedése nagyon egyszerű

Felbontás előtt rázza fel a terméket.

Vegye be a magas omega-3 tartalmú olajat étkezéshez, vagy közvetlen utána.

A felbontott omega-3 olajat tartsa a hűtőben.

Rutin kialakítása! Ismételje meg az 1-3. lépést minden nap, és alakítsa ki omega-3 rutinját.

Az omega-3 olaj szedése nagyon egyszerű

NORSAN az étrend részeként

Ha omega-3-hiányban szenved, fontos, hogy a NORSAN omega-3 olajokkal pótolja, hogy a szervezetben az omega-6/3 arány kedvező szintre emelkedjen. Ha azonban újra abbahagyja a szedését, az értékek csökkennek, és újra ott tartunk, ahonnan elindultunk. Ezért fontos, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy a NORSAN olajokat hosszú távon beépítsük az életünkbe a normál étrendünk részeként. Nézze meg a videót, hogy megtudja, miért tekintjük az omega-3 olajokat élelmiszernek, és hogyan válhatnak az olajok könnyen a mindennapi életünk részévé.

You are currently viewing a placeholder content from Default. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Tippek és trükkök az omega-3 szedéséhez

Az új rutinok kialakítása nem is olyan egyszerű – ezért összegyűjtöttünk néhány ötletet a mi csapatunktól: Mi segített nekünk abban, hogy minden nap eszünkbe jusson az omega-3 olaj, és hogyan sikerült ebből rutint formálni?


A mi tippjeink

1) Fix időpontok

“Legalábbis kezdetben segít, ha választasz egy étkezést, amelyhez mindig be akarod venni az omega-3 olajat.

Stefan – Logisztika

2) Próbálja ki

“A legjobb, ha kipróbálod, mi működik neked a legjobban. Én először kipróbáltam – kanállal önmagában, reggeli zabkásába keverve és turmixban. A kedvencem – zabkásában ?“

Lisa – Marketing

3) Kis emlékeztetők

“Van egy Post-it az asztalomon, napi egy omega-3 emlékeztető a mobiltelefonomon, vagy egy papírcetli a hűtőszekrényen. Az apró emlékeztetők segítenek abban, hogy folyamatosan gondoljak rá”

Esther – Terapeuták területi képviselője

4) Olaj az olaj

“A kezdetekkor számomra szokatlan volt tiszta olajat fogyasztani. Hányszor szoktunk egyszerűen egy kanál olívaolajat csak tisztán bevenni? Ennek megfelelően kezdetben egyszerűen csak megszokás kérdése volt.”

Serap – Terapeuták területi képviselője

5) A változatosság gyönyörködtet

“Vannak napok, amikor egyszerűen nem tudom kivenni az üveget a hűtőből – akkor a kapszulák tökéletes alternatívát jelentenek.”

Inga – Szakértői tanácsadás

6) A sikerek mérhetőek

 “A zsírsav-analízis segítségével ellenőrizhettem zsírsav szintemet és feketén-fehéren láthattam, hogy hogyan hat a mindennapi Omega-3 bevitel a szervezetemre– ez motivált engem”.

Kerstin – Ügyfélszolgálat

7) Infók, Infók, Infók

“Az omega-3-mal való napi munkám során minden nap tanulok valami újat, és rájövök, hogy mennyire fontos a szervezet számára. Ennek megfelelően motiváltabb lettem a napi bevitel elsajátításában.

Kathi – Szakértői tanácsadás

8) Pont, mint a norvégok

A hűtőből kiveszem a palackot, és közvetlenül egy jéghideg kortyot élvezek – így teszek reggelente, miután egy kört úsztam a fjordban.”

Håvard – IT

9) Omega-3 olaj – Egy maraton, nem pedig sprint

“Számomra fontos volt tudni, hogy az Omega-3 nem szedhető rövid távú kúraként. Esszenciális a szervezet számára, naponta szükséges és hasznosul a legkülönfélébb folyamatokban. Ha abbahagyjuk az Omega-3 szedését, akkor a tartalékok gyorsan elfogynak. Ezért is fontos, hogy hosszú távú bevitelre koncentráljunk.”

Joakim – Ügyvezető igazgató

Receptek omega-3 olajjal

Rezeptvideo Brombeer Limetten Smoothie Mit Omega 3 NORSAN

Smoothie omega-3-mal

A szedret alaposan megmossuk, és turmixgépbe tesszük. Hámozzuk meg a banánt, vágjuk nagy szeletekre, és szintén tegyük a turmixgépbe. A lime-ot öblítsük le meleg víz alatt, vágjuk félbe, és kézzel facsarjuk bele a turmixgépbe. Adjuk hozzá a hideg vizet. Ezután nagy sebességgel turmixoljuk össze, hogy a bogyókban a magok is összetörjenek. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis vizet, hogy elérjük a kívánt állagot. Ezután keverjen bele 1 evőkanál Omega-3 Total olajat vagy 1 teáskanál Omega-3 Vegan olajat, és díszítsük szederrel és egy szelet lime-mal.

Zabkása omega-3-mal

Öntsünk 200 ml tejet vagy kesudió-italt egy fazékba, és melegítsük fel. Adjunk hozzá 50 g zabpelyhet, és kevergetve forraljuk fel. Ezzel egyidejűleg hámozzunk meg és szeleteljünk fel 2 banánt. Alacsony hőfokon, állandóan kevergetve melegítsük a tej-zabpehely keveréket a kívánt állagúra. Ez után adjuk hozzá a banánszeletek felét és 1 evőkanál kesudiókrémet a fazékhoz, és keverjük jól össze az egészet. Öntsük a zabkását egy tálba, és díszítsük a banánszeletek maradék felével, valamint 1 evőkanál kesudiókrémmel. Végül a kissé kihűlt zabkásához adjunk hozzá 1 evőkanál Omega-3 Total olajat vagy 1 teáskanál Omega-3 Vegan olajat.

Ajánlás gyermekek számára

SúlyAdagolás
9 kg2 naponta 2,5 ml (kb. 1/2 teáskanál); napi 257 mg omega-3 zsírsavat tartalmaz (vagy 515 mg teáskanalanként)
17 kg2,5 ml naponta (kb. 1/2 teáskanál); 515 mg omega-3 zsírsavat tartalmaz
35 kg5 ml naponta (kb. 1 teáskanál); 1030 mg omega-3 zsírsavat tartalmaz

Gyermekeknek ajánljuk a finom narancs ízű Omega-3 FISK-et. A testsúlytól függően a táblázatban szereplő adagolást ajánljuk.

Elvileg azonban minden termékünk alkalmas gyermekek számára is. Fontos, hogy az adagolást a testsúlyra* lefelé kell kiszámítani.

A szoptató anyák napi 2000 mg omega-3 zsírsav (1 kanál) napi pótlásával biztosítják maguk és gyermekük számára az optimális táplálkozást.

* Olajaink ajánlása egy 75 kg-os felnőttre vonatkozik. Egy 15 kg-os gyermeknek tehát a felnőttre vonatkozó ajánlás kb. ⅕-jára lenne szüksége.

Hasznos tippek a szülőknek

Zabkása hegy

A FISK olajat különböző gabonakásába vagy gyümölcspürékbe keverve a kicsik észre sem veszik az olajat.
Szülői képesség: Titkos és rejtett bekeverés.
(Holger a NORSAN-tól)

A repülőgép kanál

Amikor a kanálból repülőgép lesz, és a mama és a papa vicces hangokat ad ki, sok gyermek szeme felcsillan. És sok mókával és játékkal a repülőgép a nyelvükön landol. Vigyázat! Kiömlés veszélye!
Szülői képesség: Hiteles repülésszimuláció.
(Kerstin a NORSAN-tól)

Különleges képesség

A gyerekek a “gyorsabban-magasabbra-tovább” elv szerint tapasztalják meg saját képességeiket, és mindent nagyszerűnek találnak, ami ezeket az értékeket támogatja. A napi egy kanálnyi omega-3 például azt eredményezi, hogy a labda egy kicsit magasabbra repül, ha magasra rúgják. A felnőttek példamutatásán sok múlik.
Szülői készségek: Hiteles előadás egy kis kikacsintással.
(Stefan a NORSAN-tól)

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft