INGYENES szállítás 19 999 Ft -tól
KEDVEZMÉNY 3 terméktől

Hatástanulmány a NORSAN Omega-3 Total halolajról

OMEGA-3 INDEX NÖVELÉSE NORSAN OMEGA-3 TOTALLAL

Növelje meg omega-3 zsírsav indexét 61%-kal a vörösvértestekben a NORSAN Omega-3 Total olaj omega-3 étrend-kiegészítő szedés hatására

Háttér:

Az EPA és DHA omega-3 zsírsavaknak gyulladáscsökkentő tulajdonságaik vannak, és fontosak a központi szervek, például az agy és a szem fejlődése és működése szempontjából. Ezenfelül a magas omega-3-index kedvező a kardiovaszkuláris egészség szempontjából. Albert et al. tudományos közleménye szerint a hirtelen szívhalál kockázata akár 90%-kal is csökkenhet a magas omega-3-index (8% felett) esetén az alacsony omega-3-indexhez (4% alatt) képest.

Az omega-3 zsírsavak egészségügyi előnyeit néhány tudományos tanulmányban megkérdőjelezték. Ez nem meglepő, mivel számos tényező döntő fontosságú az omega-3 zsírsavak szervezetbe történő felszívódása, és ezáltal a hatása szempontjából. Ezek közé tartoznak a termékspecifikus tényezők, mint például a megfelelő adagolás és az olaj minősége, valamint az egyéni tényezők és az, hogy a bevitel étkezés közben vagy üres gyomorra történik-e.

A zavar lényegében abból ered, hogy az omega-3 kiegészítés nem feltétlenül eredményezi a kívánt hatást az omega-3-indexre. Egy adott személy céljaként nem pusztán a kiegészítő bevétele, hanem a szervezetében lévő omega-3 zsírsavak megfelelő szintjének elérése kell, hogy szerepeljen. A NORSAN termékek ezt a módszeres megközelítést követik, és bizonyítani tudják, hogy termékeik a tervezett módon befolyásolják az omega-3-indexet.

Módszertan:

A tanulmány kezdetekor a 18 év feletti férfi és női pácienseket a felügyelő orvos tájékoztatta a részvétel lehetőségéről. A részvétel előfeltétele a Omegametrix GmbH laboratóriumban Martiensriedben (Münchentől nem messze) elvégzett korábbi zsírsav-analízis volt. Az Omega-3 Index® zsírsav-analízis egy bevizsgált és dokumentált elemzési módszer, amely magas stabilitással rendelkezik az elemzési értékek, beleértve a HS Omega-3 Index® tekintetében is. Kizárták azokat a betegeket, akik az utolsó 3 hónapban omega-3 terméket szedtek. A megfigyelési időszak 4 hónap volt (tolerancia időszak 3,5-5 hónap). A megfigyelési időszak alatt a napi bevitel 8 ml NORSAN Omega-3 Total volt, ami 2000 mg omega-3-nak felel meg. 4 hónap után új zsírsav-analízist végeztek, és meghatározták a HS Omega-3 Index®-et. A kezdetkor és a megfigyelési időszak végén végzett zsírsav-analízis eredményei alapján statisztikailag ki lehetett értékelni az eredményeket. A vizsgálat 2018 és 2020 között zajlott.

Eredmény:

Átlagosan az Omega-3 Index® 61%-kal nőtt az 5,2%-os kezdeti értékről 8,4%-ra. A 33 résztvevő közül 20-nál az HS-Omega-3-Index® a ≥8%-os optimális tartományban volt a vizsgálat végén. Csak 6 betegnél nem vagy csak csekély mértékben nőtt az HS-Omega-3-Index®. Ennek oka valószínűleg az lehet, hogy üres gyomorra vagy következetlenül vették a készítményt a megfigyelési időszak alatt.

RÓLAM

"2024 áprilisban csatlakoztam a Norsanhoz. Nagyon nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy rajtam kereszül ismerhetik meg a magyar fogyasztók a Norsan tengeri eredetű Omega-3 olajait. Örülök, hogy Önnel együtt növelhetjük Magyarország Omega-3 Indexét! "

Zsuzsanna HU Country Manager

Szólj hozzá!

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft