INGYENES szállítás 19 999 Ft -tól
KEDVEZMÉNY 3 terméktől

GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

NORSAN termékek

Kérdése van az omega-3 olajokkal és kapszulákkal kapcsolatban?

Rendelés, szállítás, visszaküldés

Kérdése van a megrendelésével, a szállítással vagy egy esetleges visszaküldéssel kapcsolatban?

Általános kérdések az omega-3 zsírsavakról

Kérdése van a vadon fogott természetes halolajainkkal kapcsolatban?

NORSAN Halolaj

Kérdése van az omega-3 olajokkal és kapszulákkal kapcsolatban?

NORSAN Algaolaj

Kérdése van a fenntartható termesztésből származó növényi algaolajunkkal kapcsolatban?

norsan omega-3 vegan bottle and box

Omega-3 Vegan olaj

Omega-3 Kapszula

norsan omega-3 kids oil

Omega-3 FISK Gyermekeknek

Omega-3 Arktis olaj

ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK AZ OMEGA-3 ZSÍRSAVAKRÓL

Egyes betegségek esetében omega-3-hiányt feltételezhetünk, és a betegség lefolyása enyhíthető az omega-3 zsírsavak bevitelével. Általánosságban elmondható, hogy a nyugati étrend többnyire omega-3-hiánnyal jár. A közvetlen jeleket nem igazán vesszük észre, mert ezek gyakran már a mindennapi élet részei, és az emberek megtanultak együtt élni velük (alvászavarok, koncentrációhiány, emésztési problémák stb.). Emellett számos autoimmun betegséget okozhat az omega-3 zsírsavak hiánya, még ha korábban nem is észleltünk semmilyen változást a szervezetben.

A legjobb alternatíva még mindig a konzervatív módszer: sok hal, például makréla, lazac vagy hering fogyasztása. De a “Mennyi omega-3 van a halakban?” kérdésnél felsoroltak szerint naponta 100 g heringet, 250 g lazacot vagy 1,5 kg pisztrángot kellene enni ahhoz, hogy elegendő omega-3-hoz jussunk (napi 2 g). Az omega-3 másik forrása a lenolaj és más növények. A tengeri eredetű omega-3 zsírsavak (EPA/DHA) azonban jótékonyabb tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a növényi omega-3 zsírsav (ALA). Az emberi szervezet az ALA-nak csak kis százalékát (0,5-10,0%) képes EPA-vá és DHA-vá alakítani.

A halak omega-3-tartalma a halfajtól függ. A heringben 100 grammonként körülbelül 2 g omega-3 található, ami a heringet az omega-3 zsírsavak jó természetes forrásává teszi. A tonhal, a lazac és a makréla szintén gazdag omega-3 zsírsavakban, bár 2 g omega-3-hoz körülbelül 250 g lazac szükséges. A többi hagyományos halfajban az omega-3 szintje meglehetősen alacsony. Például 1,5 kg pisztrángot kell elfogyasztani ahhoz, hogy 2 g omega-3-at vegyünk fel.

Igen, elméletileg lehetséges. Ehhez azonban nagy mennyiségben kellene fogyasztani bizonyos élelmiszereket. Reálisan nézve azonban ez csak nagyon kevés ember számára megvalósítható. Ahhoz, hogy az orvosok által ajánlott napi 2 g omega-3 zsírsav bevitelét biztosítsuk, naponta körülbelül 100 g heringet, 150 g tonhalat, 250 g lazacot, 300 g makrélát, 1,5 kg pisztrángot vagy 3 kg tőkehalat kellene fogyasztanunk.

NORSAN ALGAOLAJ

A NORSAN algaolajat alacsony szennyezőanyag-tartalommal termesztik. A fenntartható termesztésnek köszönhetően az algák és így az algaolaj sincs kitéve a világ óceánjaiban található szennyezőanyagoknak, nehézfémeknek és PCB-knek. Mindezek ellenére az algaolajat a gyártás során tisztítják és ellenőrzik.

Az algaolaj minősége szempontjából döntő fontosságú az alapanyag – azaz az alga – megfelelő kiválasztása. A Schizochytrium sp. mikroalga képezi a vegán algaolajunk alapját. Ez az algafaj tengeri mikroalga, és mikroszkopikus egysejtű algákból áll. Ez az algafaj a trópusi partok mangroveerdeiben őshonos. Kizárólag szerves és növényi anyagokkal, például elhalt levelekkel táplálkozik. Ennek az algának a különlegessége, hogy a két nagyon fontos tengeri omega-3 zsírsavat, a DHA-t és az EPA-t képezi.

The omega-3 content of a fish depends on the species. In herring there are about 2 g of omega-3 per 100 g. This makes herring a good natural source of omega-3 fatty acids. Tuna, salmon and mackerel are also rich in omega-3 fatty acids, although about 250 g of salmon is required for 2 g of omega-3. In other conventional types of fish, the omega-3 levels are rather low. For example, you need to consume 1.5 kg of trout to absorb 2 g of omega-3.

Az Omega-3 Vegan fenntartható és környezetbarát módon termesztett. Az Omega-3 Veganhoz használt mikroalga nem a tengerből származik. Azzal, hogy mesterséges tengervízben termesztjük őket, kíméljük az erőforrásokat és megőrizzük a halak táplálkozási alapját. Mert a halak is az algák révén gazdagítják omega-3 tartalmukat. Így nem avatkozunk bele a tenger természetes ökoszisztémájába, és a hal- és krillállományt is védjük. Tisztában vagyunk a tengerrel és lakóival szembeni felelősségünkkel, ezért szeretnénk valamivel támogatni azt. A tengeri élőhelyek védelmével foglalkozó nonprofit szervezetek támogatása különösen közel áll a szívünkhöz.

A lenmagolaj a legmagasabb omega-3 tartalommal (több mint 50%) rendelkező őshonos növényi olaj, és használata hozzájárul az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. A lenmagolaj azonban nem tartalmazza az egészség szempontjából különösen fontosnak tartott EPA és DHA omega-3 zsírsavakat, amelyeket a növényi algaolaj tartalmaz. Bár szervezetünk a lenmagolajban található alfa-linolénsavat bizonyos mértékben (0,5% és 10% közötti konverziós tényezővel) képes EPA-vá és DHA-vá alakítani, a lenmagolaj nem elegendő az EPA- vagy DHA-hiány pótlására.

A tengeri eredetű, magas omega-3 zsírsavtartalmú (EPA és DHA) növényi omega-3 olaj a NORSAN Vegan algaolaj – 100%-ban halmentes.

Az alábbi minőségi tényezőket ellenőrizzük:

 • Gazdag EPA és DHA tartalom (sok algaolaj csak DHA-t tartalmaz).
 • Magas omega-3 tartalom
 • A lehető legtermészetesebb módon történő olaj kinyerés, az omega-3 zsírsavak további feldúsítása nélkül
 • Elsősorban kedvező analitikai értékek, például alacsony TOTOX érték, nehézfém és PCB szennyezés
 • Fenntarthatóság
 • Tiszta, növényi és 100% vegán

Az Omega-3 Vegan algaolaj ezeknek a kritériumoknak megfelel, így magas minőségi standardot képvisel.

NORSAN HALOLAJ

A világóceánok egyre jobban szennyeződnek, ami hatással van a halakra is. Minél feljebb helyezkednek el a táplálékláncban, annál magasabb a PCB és nehézfém szennyezettségük. Például a szardíniában alacsonyabbak a szintek, mint a tőkehalban.

A NORSAN olajokat Norvégiában gondosan megtisztítják a PCB-től és nehézfémektől. Ennek köszönhetően az olajok ebben a tekintetben is a legjobb értékeket mutatják: az EU maximális határértékének kevesebb, mint az ötödét, és egy 100 g-os tőkehal adaghoz képest csak körülbelül 2%-ot.

A halolajok minősége szempontjából meghatározó a megfelelő alapanyag – vagyis a hal – kiválasztása. A NORSAN halolaj fenntartható halászatokból (vadon élő fogás) származik és Norvégiában készül. Főként a halolaj előállításához kisebb mélytengeri halakat, mint szardíniát, makrélát és szardellát fognak ki a vadon élő fogásból, majd azonnal feldolgozzák és lehűtik a fedélzeten. A halak kizárólag az Atlanti-óceánból származnak. A NORSAN Cod Oil-ban feldolgozott tőkehal szintén vadon élő zsákmány, az Északi-tengerről a norvég partok mentén. Mindkét olaj esetében nagy hangsúlyt fektetünk az olaj frissességére, így gyakran mindössze 2-4 óra telik el a kifogástól a feldolgozásig.

A lenolaj a legmagasabb omega-3 tartalmú (50% feletti) natív növényi olaj, és használata hozzájárul az egészséges és kiegyensúlyozott étrendhez. Azonban a lenolaj nem tartalmazza a különösen egészségesnek tekintett EPA és DHA omega-3 zsírsavakat, amelyek a hal- és algaolajokban találhatók meg. Bár a szervezetünk bizonyos mértékben (0,5% és 10% közötti átalakítási faktorral) képes a lenolajban jelen lévő alfa-linolénsavat EPA-vá és DHA-vá alakítani, a lenolaj önmagában nem elegendő az EPA vagy DHA hiány pótlására.

Az Omega-3 Vegan egy olyan növényi alapú omega-3 olaj, amely magas tartalmú tengeri omega-3 zsírsavakat (EPA és DHA) tartalmaz. Napi egy teáskanálnyi adagolásával 2.000 mg értékes tengeri zsírsavhoz jut – 100% halmentesen.

Az alábbi minőségi tényezőket ellenőrizzük:

 • Alacsony környezeti szennyezőanyag és poliklorozott bifenilszennyezettség (PCB) szint.
 • Fenntartható és magas minőségű halászat
 • Kellemes ízű
 • Természetes halolaj vadon élő fogásból
 • Megfelelő dózis

A NORSAN hal- és tőkehalolajok ezeknek a kritériumoknak megfelelnek, így magas minőségi standardot képviselnek.

Számos omega-3 termék halolaj-koncentrátumból áll, amelyet különböző kémiai eljárásokkal vonnak ki és koncentrálnak magasabbra. Ennek eredményeként ezek a koncentrátumok gyakran csak 2-3 különböző zsírsavat tartalmaznak. Ehhez képest egy természetes halolaj-komplex tartalma több mint 50 különböző zsírsavból áll, amelyek különböző módon járulnak hozzá a szervezet számára kedvező hatásokhoz, és egyenértékűek a halevéssel. Ráadásul a természetes halolaj esetében kisebb az oxidáció kockázata, mivel ezek stabilabb zsírsavvegyületek.

OLÍVIAOLAJ

Mint minden hidegen sajtolt olaj, olívaolajunk is csak hideg vagy enyhén meleg ételek elkészítéséhez használható. A sütés révén a sok jó összetevő elveszne.

Igen, minden termékünk gluténmentes.

Az “Oro del Desierto” olívaolaj, amelyet néhány termékünkben (Total, Vegan és FISK) használunk, a spanyol Rafaeltől és hagyományos családi gazdaságától származik, ahol szigorú bio-irányelvek szerint dolgoznak. Az olajfaligetek egy kis völgyben találhatók Tabernasban (Almería), Dél-Spanyolországban, Málaga közelében, ahol évente több mint 3000 órányi napsütés van, és a száraz, stabil klíma eredményezi ezt a különleges terméket.

OMEGA-3 ARKTIS

Ahogy a világóceánok egyre jobban szennyeződnek, ez hatással van a bennük élő halakra is. Minél feljebb helyezkednek el a táplálékláncban a halak, annál magasabb a PCB és nehézfém szennyezettségük. Például a szardíniának alacsonyabb a szennyezettségi értéke, mint a tőkehalnak.

A NORSAN tőkehalolaj Norvégiában kíméletes módon kerül PCB-től és nehézfémektől mentesítésre. Ennek köszönhetően az Omega-3 Arktisz olaj szintén a legjobb értékeket mutatja ebből a szempontból: kevesebb, mint az EU maximális határértékének ötöde, és csak körülbelül 2%-a annak a mennyiségnek, ami egy 100 grammos tőkehal adag esetén jelenne meg.

A túladagolás lehetséges, de nagyon nehéz megvalósítani. Elméletileg ehhez naponta körülbelül az üveg több mint egyharmadát kellene bevenni. A túladagolás következményei a következők lennének:

 • Zúzódások előfordulása
 • a vér felhígulása.

Az Omega-3 Arktisz tőkehalolajból készül (DHA-ban gazdag). A benne lévő tőkehalolaj fenntartható halászatból (vadon fogott) származik, és Norvégiában állítják elő. A tőkehalolaj minősége szempontjából döntő fontosságú az alapanyag – azaz a tőkehal – megfelelő kiválasztása. A tápanyagokban gazdag, hideg Jeges-tenger, ahol a tőkehal felnő és él, biztosítja az egyedülálló és magas minőséget. A természetes Omega-3 Arktis tőkehalolaj vadon fogott tőkehalból származik. A fogási terület közvetlenül a norvég partoknál található. A kifogott halat 2 órán belül feldolgozzák. Annak érdekében, hogy a fogás a lehető legfrissebb legyen, a halászflotta hajói minden nap befutnak a kikötőbe.

A kíméletes tisztítási folyamat során a természetben található jódot jelentősen kiszűrik. A NORSAN Omega-3 Arktis laboratóriumi elemzései megerősítik, hogy a jódtartalom < 10 µg az ajánlott napi adaghoz képest (10 ml).

Igen, minden termékünk gluténmentes.

A szervezetünk képes a szennyező anyagok eltávolítására. Ez a bőr, a vese, a máj, a nyirok és a bélrendszer szervein keresztül történhet. A NORSAN tőkehalolajban található káros anyagok nagyon alacsony szintje miatt a tőkehalolaj fogyasztása ezért a mérgező összetevők tekintetében ártalmatlan. A káros anyagok alacsony szintjét a szervezetünk természetes módon felismeri és kiválasztja.

Egy üveg Omega-3 Arktis 200 ml olajat tartalmaz. A napi 10 ml (1 evőkanál) ajánlott napi adaggal számolva egy üveg körülbelül 20 napig elegendő. A bontatlan üveget száraz helyen, 25 °C alatt szabad tárolni. Felbontás után az üveget hűtőszekrényben kell tárolni, és 45 napon belül el kell fogyasztani. Gyermekek elől elzárva tartandó.

Az Omega-3 Arktis (200 ml) citrom ízű, természetes, nagy dózisú, de nem koncentrált tőkehalolaj 100%-ban vadon fogott sarkvidéki halból.

Összetevők:
Halolaj (tőkehalolaj az Atlanti-óceán északi részéből), kevert tokoferolok (E-vitamin), bio citromolaj.

A napi ajánlott adag 10 ml, ami egy evőkanálnak felel meg. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot, hacsak orvosa másként nem rendelkezik.

A NORSAN elnyerte az iparág egyik legrangosabb tanúsítványát, a “Friend of the Sea” (A tenger barátja) címet. Ez garantálja a környezet és mindenekelőtt a világ óceánjainak védelméhez való hozzájárulást egy objektív ellenőrző szerv által. Célja többek között a globális tengeri élőhely megőrzésének biztosítása. Ezért csak olyan vizekből szerezzük be halainkat, amelyek nem túlhalászottak, és amelyeket az “Friend of the Sea” fenntarthatónak minősített. Kerüljük továbbá a veszélyeztetett fajok járulékos fogását ösztönző halászati gyakorlatokat, és gyártási folyamatainkat a lehető leghatékonyabbá tesszük. Emellett nagyon közel áll a szívünkhöz az óceánok védelméért aktívan dolgozó nonprofit szervezetek támogatása. Ezért mindig örömmel fogadunk új javaslatokat olyan fenntartható projektekre és szervezetekre, amelyeket támogathatunk. Ezeket szívesen fogadjuk, ha e-mailben elküldi nekünk.

Az Omega-3 Arktis összetétele tőkehalolajjal (egy evőkanál (10 ml) értékek):

EPA (eikozapentaénsav) = 700 mg,
DHA (dokosánhexaénsav) = 1.060 mg,
A-vitamin = 546 NE
E-vitamin = 8,8 mg (kevert tokoferol).

Az Omega-3 Arktis jódmentes.

Az Omega-3 Arktist a nap bármely szakában gond nélkül beveheti. Annak érdekében, hogy a szervezet optimálisan felszívja és feldolgozza az Omega-3 olajat, javasoljuk, hogy késő délután vegye be az olajat, mivel a biológiai hasznosulás napközben a legjobb. Az olajat nyugodtan beveheti étkezés közben vagy étkezéshez..

Az Omega-3 Total halolaj, amelynek magas az EPA-tartalma. Az EPA különösen felelős a normál vérzsírszint, vérnyomásszint fenntartásáért és a szívműködés támogatásáért, de gyakran szedik gyulladáscsökkentő hatása miatt is (pl. reuma). Terápiás olajként akkor ajánljuk, ha már meglévő betegség/meglévő állapot áll fenn.

Az Omega-3 Arktis halolaj, amelyet kizárólag a tőkehalból nyernek. Ebben a DHA-tartalom magasabb, ezért egyre gyakrabban használják az agyműködés támogatására és a normál látás fenntartására. Ezt az olajat megelőzésre is ajánljuk, ekkor alacsonyabb napi adagot határozunk meg, ami természetesen növelhető is.

OMEGA-3 KAPSZULÁK

Ahogy az óceánok egyre szennyezettebbé válnak, ez a világ óceánjaiban élő halakra is hatással van. Minél feljebb vannak a táplálékláncban a halak, annál magasabb a PCB-k és nehézfémek szintje. A szardíniában például alacsonyabb a szint, mint a tőkehalban.

A NORSAN halolajat, amelyet Omega-3 kapszuláinkhoz használunk, Norvégiában gondosan megtisztítják a PCB-ktől és nehézfémektől. Így az olaj ebben a tekintetben is a legjobb értékeket mutatja: Kevesebb, mint az uniós határérték egyötöde, és körülbelül csak 2%-a annak a mennyiségnek, amit egy adag (100 g) tőkehal tartalmaz. Ha naponta 4 kapszula omega-3 kapszulát fogyasztunk, ez az egyéb élelmiszerekből származó átlagos napi PCB-bevitelnek csak mintegy 10%-át jelenti.

A kiváló minőségű alapanyagok miatt az omega-3 kapszula bevétele után nem jelentkezik kellemetlen böfögés. Fontos az olaj “frissessége”. A halak fogása és a feldolgozás között mindössze négy óra telik el. Az egyedülálló és kíméletes feldolgozási és tisztítási folyamat biztosítja a NORSAN halolaj kiváló minőségét. Ezeknek a tényezőknek köszönhetően nincs kellemetlen böfögés a lenyelés után.

Egy kapszula körülbelül 2,5 cm méretű.

A terápiás dózis több mint 1.500 mg omega-3 zsírsav naponta. Ez kb. 4 kapszula omega-3-nak felel meg. Ez az adagolási ajánlás több mint 3000 zsírsavelemzés empirikus értékein alapul, ezért empirikusan teszteltnek tekinthető.

Az omega-3 kapszulákat gyermekek és serdülők is gond nélkül szedhetik. A következő ökölszabályt kell betartani: Egy 70 kg vagy annál nagyobb testsúlyú felnőtt személy számára 1.500 mg omega-3 zsírsav (4 kapszula) megfelelő. Ez azt jelenti, hogy egy 35 kg-os gyermeknek napi 2 kapszulát kell bevennie.

Kifejezetten a gyermekek igényeihez fejlesztettük ki az Omega-3 FISK-et. A gyermek jó fejlődéséhez fontos a két tengeri omega-3 zsírsav, az EPA és a DHA. Ezért az Omega-3 FISK megfelelő arányban tartalmazza a tőkehalolaj (DHA-ban gazdag) és a halolaj (EPA-ban gazdag) kombinációját.

Egy kapszula 1 gramm halolajat tartalmaz. Ez kapszulánként 375 mg omega-3 zsírsavnak felel meg.

A szervezetünk képes a szennyeződések eltávolítására. Ez a bőr, a vese, a máj, a nyirok és a bélrendszer szervein keresztül történhet. A NORSAN halolaj nagyon alacsony szennyezőanyag-terhelése miatt a halolaj bevitele a mérgező összetevők tekintetében ártalmatlan. A kis mennyiségű káros anyagokat szervezetünk természetes módon felismeri és kiválasztja.

Egy doboz Omega-3 kapszula 120 kapszulát tartalmaz. A napi 4 kapszula ajánlott napi adagjával egy doboz körülbelül 30 napig elegendő. A felbontatlan dobozt száraz helyen, legfeljebb 25 °C-on kell tárolni. Miután felbontotta a dobozt, az gond nélkül tovább tárolható szárazon – nem kell hűtőszekrényben tárolni. A minimális eltarthatósági időt lásd a terméken. Gyermekek elől elzárva tartandó.

The daily A napi ajánlott adag 4 kapszula, amely 1.500 mg omega-3 zsírsavat tartalmaz. Ne lépje túl az ajánlott napi bevitelt, hacsak orvosa másként nem rendelkezik.

A NORSAN elnyerte az iparág egyik legrangosabb tanúsítványát, a “Friend of the Sea” (A tenger barátja) címet. Ez garantálja a környezet és különösen a világ óceánjainak védelméhez való hozzájárulást egy objektív ellenőrző hatóság által. Célja többek között a globális tengeri élőhely megőrzésének biztosítása. Ezért csak olyan vizekből szerezzük be halainkat, amelyek nem túlhalászottak, és amelyeket a FOS fenntarthatónak minősített. Kerüljük továbbá a veszélyeztetett fajok járulékos kifogását ösztönző halászati gyakorlatokat, és gyártási folyamatainkat a lehető leghatékonyabbá tesszük. Emellett nagyon közel áll a szívünkhöz az óceánok védelméért aktívan dolgozó nonprofit szervezetek támogatása. Ezért mindig örömmel fogadunk új javaslatokat olyan fenntartható projektekre és szervezetekre, amelyeket támogathatunk. Ezeket szívesen fogadjuk, ha e-mailben elküldi nekünk.

Az omega-3 összetétele halolajjal (egy evőkanálra (8 ml) számított értékek):

EPA (eikozapentaénsav) = 856 mg,
DHA (dokosánhexaénsav) = 368 mg,
E-vitamin = 2,4 mg (kevert tokoferol).

Az omega-3 kapszulákat a nap bármely szakában gond nélkül beveheti. Annak érdekében, hogy a szervezet optimálisan felszívja és feldolgozza az omega-3 kapszulákat, javasoljuk, hogy késő délután vegye be, mivel a biológiai hasznosulás napközben a legjobb. A kapszulákat étkezés előtt vagy után is beveheti. Kérjük, hogy a kapszulákat elegendő vízzel vegye be.

Az omega-3 kapszula minősége szempontjából döntő a halolaj minősége, és így az alapanyag – azaz a hal – megfelelő kiválasztása. Az Omega-3 kapszulák ugyanazt a halolajat tartalmazzák, amelyet az Omega-3 Total készítéséhez használunk. A NORSAN halolajhoz használt halak főként vadon fogott kis mélytengeri halak, például szardínia, makréla és szardella. Ezeket kifogják, a fedélzeten azonnal feldolgozzák és lehűtik. A halak kizárólag az Atlanti-óceánból származnak. A NORSAN halolajat nem melléktermékként nyerik ki, hanem közvetlenül a halhúsból. Gyakran mindössze 4 óra telik el a fogás és a termelésbe való átadás között.

A NORSAN Omega-3 kapszulákban (Total, Arktis, FISK Zselé) használt zselatin, szarvasmarha zselatin. Az Omega-3 Vegan kapszuláinkban módosított burgonyakeményítőt használunk.

A többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavak nagyon érzékenyek, és könnyen lebomlanak. Az érzékeny zsírsavak védelme érdekében az Omega-3 kapszula rozmaring kivonatot tartalmaz, mint természetes, antioxidánst.

OMEGA-3 KIDS

Ahogy a világóceánok egyre jobban szennyeződnek, ez hatással van a bennük élő halakra is. Minél feljebb helyezkednek el a táplálékláncban a halak, annál magasabb a PCB és nehézfém szennyezettségük. Például a szardíniának alacsonyabb a szennyezettségi értéke, mint a tőkehalnak.

A NORSAN halolajokat és tőkehalolajokat Norvégiában gondosan tisztítják a PCB-ktől és nehézfémektől. Így az Omega-3 FISK olaj ebben a tekintetben is a legjobb értékeket mutatja: Kevesebb, mint az uniós határérték egyötöde, és körülbelül csak 2%-a az egy adag (100 g) tőkehalban található mennyiségnek. Ha naponta egy teáskanál Omega-3 FISK olajat fogyasztunk, az a más élelmiszerekből származó átlagos napi PCB-bevitelnek csak mintegy 10%-át teszi ki.

A túladagolás lehetséges, de nagyon nehéz megvalósítani. Elméletileg ehhez naponta körülbelül az üveg több mint egyharmadát kellene bevenni. A túladagolás következményei a következők lennének:

 • Zúzódások előfordulása
 • a vér felhígulása.

Az Omega-3 FISK tőkehalolajból (DHA-ban gazdag) és halolajból (EPA-ban gazdag) áll. A benne lévő halolajok fenntartható halászatból (vadon fogott) származnak, és Norvégiában állítják elő. A halolajok minősége szempontjából döntő fontosságú az alapanyag – azaz a halak – megfelelő kiválasztása. A halolajhoz elsősorban vadon fogott kis mélytengeri halakat, például szardíniát, makrélát és szardellát fognak ki, és azonnal feldolgozzák és lehűtik a fedélzeten. A halak kizárólag az Atlanti-óceánból származnak. A tőkehalolajban feldolgozott tőkehal szintén vadon fogott, a norvég partoknál lévő Jeges-tengerből származik. Mindkét olaj esetében nagy hangsúlyt fektetünk az olaj frissességére, így a fogástól a feldolgozásig gyakran csak 2-4 óra telik el.

Igen, minden termékünk gluténmentes.

A lenmag és a kendermagolaj magas arányban tartalmaz omega-3 zsírsavakat α-linolénsav (ALA) formájában. A probléma az, hogy a szervezetnek először az ALA zsírsavat kell átalakítania a ténylegesen fontos EPA és DHA zsírsavakká. Enzimeink azonban az ALA legfeljebb 10%-át képesek EPA-vá, és még legfeljebb 0,5%-át DHA-vá alakítani. Ezért még nagyon magas ALA-bevitel mellett sem lehet jó EPA- és DHA-értékeket elérni – ajánlott tengeri eredetű omega-3-mmal pótolni.

Az Omega-3 Vegan egy magas tengeri omega-3 zsírsav (EPA és DHA) tartalmú növényi omega-3 algaolaj. Már napi egy teáskanállal 2000 mg értékes tengeri zsírsavat viszünk be – 100%-ban halmentesen. Az Omega-3 Vegan gyermekek és serdülők számára is gond nélkül fogyasztható. A következő ökölszabályt kell betartani: 2000 mg omega-3 zsírsav (1 teáskanál/5 ml) alkalmas egy 70 kg vagy annál nagyobb testsúlyú felnőtt személy számára. Ez például egy 35 kg-os gyermek számára napi 1/2 teáskanál omega-3 zsírsavat jelent, vagy minden 2. napon 1 teáskanálnyit.

Az olajok tiszta fogyasztása, függetlenül attól, hogy hal-, olíva- vagy repceolajról van szó, sokak számára eleinte ismeretlen dolog – különösen a legfiatalabbak számára. Ezt abszolút megértjük, ezért azt javasoljuk, hogy egyszerűen építse be az olajat a gyermek napi étrendjébe. Próbáljon meg egy teáskanál Omega-3 FISK-et adni gyermeke gyümölcslevéhez, joghurtjához vagy gabonapelyhéhez.

A szervezetünk képes a szennyeződések eltávolítására. Ez a bőr, a vese, a máj, a nyirok és a bélrendszer szervein keresztül történhet. A NORSAN halolaj nagyon alacsony szennyezőanyag-terhelése miatt a halolaj bevitele a mérgező összetevők tekintetében ártalmatlan. A kis mennyiségű káros anyagokat szervezetünk természetes módon felismeri és kiválasztja.

Az Omega-3 FISK megfelelő arányban tartalmazza a tőkehalolaj (DHA-ban gazdag) és a halolaj (EPA-ban gazdag) kombinációját. Ehhez adunk 20% bio hidegen sajtolt olívaolajat antioxidánsként és bio narancsolajat a narancsos ízért.

Összetevők:
Halolaj, tőkehalmájolaj, olívaolaj, kevert tokoferol (E-vitamin), bio narancsolaj.

Egy üveg Omega-3 FISK 150 ml-t tartalmaz. A napi 5 ml (1 teáskanál) ajánlott napi adaggal számolva egy üveg körülbelül 30 napig elegendő. A bontatlan üveget száraz helyen, 25 °C alatt szabad tárolni. Felbontás után az üveget hűtőszekrényben kell tárolni, és 45 napon belül el kell fogyasztani. Gyermekek elől elzárva tartandó.

A napi adag a gyermek súlyától függően változik.
Javaslatunk:

 • 9 kg vagy alatta: 2 naponta 2,5 ml (1/2 teáskanál); 512 mg omega-3 zsírsavat tartalmaz.
 • 9-17 kg: Naponta 2,5 ml (1/2 teáskanál); 515 mg omega-3 zsírsavat tartalmaz.
  17-35 kg: Naponta 5 ml (1 teáskanál); 1030 mg omega-3 zsírsavat tartalmaz.

Ez 512 mg omega-3 zsírsavat vagy 1.030 mg omega-3 zsírsavat tartalmaz.

Ne lépje túl az ajánlott napi bevitelt, hacsak orvosa másként nem rendelkezik. Gyermekektől elzárva tartandó.

A NORSAN elnyerte az iparág egyik legrangosabb tanúsítványát, a “Friend of the Sea” (A tenger barátja) címet. Ez garantálja a környezet és különösen a világ óceánjainak védelméhez való hozzájárulást egy objektív ellenőrző hatóság által. Célja többek között a globális tengeri élőhely megőrzésének biztosítása. Ezért csak olyan vizekből szerezzük be halainkat, amelyek nem túlhalászottak, és amelyeket a “Friend of the Sea” fenntarthatónak minősített. Kerüljük továbbá a veszélyeztetett fajok járulékos fogását ösztönző halászati gyakorlatokat, és gyártási folyamatainkat a lehető leghatékonyabbá tesszük. Emellett nagyon közel áll a szívünkhöz az óceánok védelméért aktívan dolgozó nonprofit szervezetek támogatása. Ezért mindig örömmel fogadunk új javaslatokat olyan fenntartható projektekre és szervezetekre, amelyeket támogathatunk. Ezeket szívesen fogadjuk, ha e-mailben elküldi nekünk.

Az elsődleges íz az olívaolaj és a narancs íze. Az olaj nem halízű, nem okoz böfögést. Az olaj frissessége kellemes ízhez vezet.

Az Omega-3 FISK összetétele halolajjal és tőkehalolajjal (egy teáskanál (5 ml) értékek):

EPA (eikozapentaénsav) = 530 mg,
DHA (dokosánhexaénsav) = 371 mg,
A-vitamin = 239 NE
E-vitamin = 3,6 mg (kevert tokoferol).

Az Omega-3 FISK a nap bármely szakában gond nélkül bevehető. Annak érdekében, hogy a szervezet optimálisan felszívja és feldolgozza az Omega-3 olajat, javasoljuk, hogy az olajat késő délután vegye be, mivel a biológiai hasznosulás napközben a legjobb. Az Omega-3 FISK-et adhatja gyermekének például reggel a zabkásában, joghurtban vagy müzliben.

OMEGA-3 TOTAL

Ahogy az óceánok egyre szennyezettebbé válnak, ez a világ óceánjaiban élő halakra is hatással van. Minél feljebb vannak a táplálékláncban a halak, annál magasabb a PCB-k és nehézfémek szintje. A szardíniában például alacsonyabb a szint, mint a tőkehalban.

A NORSAN halolajat, amelyet az Omega-3 Totalhoz használunk, Norvégiában gondosan tisztítják a PCB-ktől és nehézfémektől. Így az olaj ebben a tekintetben is a legjobb értékeket mutatja: Az EU-s határérték kevesebb, mint egyötöde, és körülbelül csak 2%-a az egy adag (100 g) tőkehalban található mennyiségnek. Ha naponta egy evőkanálnyi teljes omega-3 olajat fogyasztunk, az a más élelmiszerekből származó átlagos napi PCB-bevitelnek csak mintegy 10%-át teszi ki.

A túladagolás lehetséges, de nagyon nehéz megvalósítani. Elméletileg ehhez naponta körülbelül az üveg több mint egyharmadát kellene bevenni. A túladagolás következményei a következők lennének:

 • Zúzódások előfordulása
 • a vér felhígulása.

A halolaj minősége szempontjából döntő fontosságú az alapanyag – azaz a hal – megfelelő kiválasztása. Elsősorban vadon fogott, kis mélytengeri halakat, például szardíniát, makrélát és szardellát fognak ki, amelyeket a hajón azonnal feldolgoznak és lehűtenek. A halak kizárólag az Atlanti-óceánból származnak. A NORSAN halolajat nem melléktermékként nyerik ki, hanem közvetlenül a halhúsból. Gyakran mindössze 4 óra telik el a fogás és a termelésbe való átadás között.

A terápiás dózis több mint 2.000 mg omega-3 zsírsav naponta. Ez megfelel egy evőkanál Omega-3 Total olajnak. Ez az adagolási ajánlás több mint 3000 zsírsavelemzés empirikus értékein alapul, ezért empirikusan teszteltnek tekinthető.

Ezért az Ön szervezetének preventív ápolására szintén napi egy evőkanál Omega-3 Total tartós bevitele vonatkozik.

Gyermekek és serdülők is gond nélkül szedhetik az Omega-3 Total-t. A következő ökölszabályt kell betartani: Egy 70 kg vagy annál nagyobb testsúlyú felnőtt személy számára 2000 mg omega-3 zsírsav (1 evőkanál/8 ml) megfelelő. Például egy 35 kg-os gyermek számára ez napi 1/2 evőkanál vagy 1 teáskanál Omega-3 Total-t jelent.

Kifejezetten a gyermekek igényeihez fejlesztettük ki az Omega-3 FISK-et. A gyermek jó fejlődéséhez fontos a két tengeri omega-3 zsírsav, az EPA és a DHA. Ezért az Omega-3 FISK megfelelő arányban tartalmazza a tőkehalolaj (DHA-ban gazdag) és a halolaj (EPA-ban gazdag) kombinációját.

Egy napi adag, 1 evőkanál/8 ml, 2000 mg omega-3 és 20 µg D3-vitamin/800 NE-t tartalmaz.

A D3-vitamin juhgyapjúból származik, és utólag adjuk hozzá az Omega-3 Totalhoz, mivel a halolaj tisztításának elkerülhetetlen lépése a halak D-vitaminját is eltávolítja a halolajból.

Az Omega-3 Total bevitele problémamentes. A hisztamin rossz zsírban való oldhatósága miatt a professzionálisan előállított halolaj a hisztamin szempontjából ártalmatlan, ezért nincs mellékhatása a hisztamin-intoleranciában szenvedők számára.

Igen, minden termékünk gluténmentes.

A lenmag és a kendermagolaj magas arányban tartalmaz omega-3 zsírsavakat α-linolénsav (ALA) formájában. A probléma az, hogy a szervezetnek először az ALA zsírsavat kell átalakítania a ténylegesen fontos EPA és DHA zsírsavakká. Enzimeink azonban az ALA legfeljebb 10%-át képesek EPA-vá, és még legfeljebb 0,5%-át DHA-vá alakítani. Ezért még nagyon magas ALA-bevitel mellett sem lehet jó EPA- és DHA-értékeket elérni – ajánlott tengeri eredetű omega-3-mmal pótolni.

Az Omega-3 Vegan egy magas tengeri omega-3 zsírsav (EPA és DHA) tartalmú növényi omega-3 algaolaj. Már napi egy teáskanállal 2000 mg értékes tengeri zsírsavat viszünk be – 100%-ban halmentesen. Az Omega-3 Vegan gyermekek és serdülők számára is gond nélkül fogyasztható. A következő ökölszabályt kell betartani: 2000 mg omega-3 zsírsav (1 teáskanál/5 ml) alkalmas egy 70 kg vagy annál nagyobb testsúlyú felnőtt személy számára. Ez például egy 35 kg-os gyermek számára napi 1/2 teáskanál omega-3 zsírsavat jelent, vagy minden 2. napon 1 teáskanálnyit.

Az Omega-3 Total (200 ml) egy természetes, nagy dózisú, de nem koncentrált, vadon fogott halakból származó halolajból, valamint antioxidánsként bio hidegen sajtolt olívaolajból és bio citromolajból áll (natúrként is kapható).

Összetevők:

Halolaj, olívaolaj, kolekalciferol (D-vitamin), kevert tokoferol (E-vitamin), bio citromolaj.

Egy üveg Omega-3 Total 200 ml-t tartalmaz. A napi 8 ml (1 evőkanál) ajánlott napi adaggal számolva egy üveg körülbelül 25 napig elegendő. A felbontatlan üveget száraz helyen, 25 °C alatt kell tárolni, felbontás után a hűtőszekrényben kell tárolni, és 45 napon belül el kell fogyasztani. Gyermekek elől elzárva tartandó.

A napi ajánlott adag 8 ml, ami egy evőkanálnak felel meg. Ne lépje túl a megadott ajánlott napi adagot, hacsak orvosa másként nem rendelkezik.

A NORSAN elnyerte az iparág egyik legrangosabb tanúsítványát, a “Friend of the Sea” (A tenger barátja) címet. Ez garantálja a környezet és mindenekelőtt a világ óceánjainak védelméhez való hozzájárulást egy objektív ellenőrző testület által. Többek között a tengeri élőhelyek megőrzését hivatott biztosítani. Ezért csak olyan vizekből szerezzük be halainkat, amelyek nem túlhalászottak, és amelyeket a “Friend of the Sea” fenntarthatónak minősített. Kerüljük továbbá a veszélyeztetett fajok járulékos fogását ösztönző halászati gyakorlatokat, és gyártási folyamatainkat a lehető leghatékonyabbá tesszük. Emellett nagyon közel áll a szívünkhöz az óceánok védelméért aktívan dolgozó nonprofit szervezetek támogatása. Ezért mindig örömmel fogadunk új javaslatokat olyan fenntartható projektekre és szervezetekre, amelyeket támogathatunk. Ezeket szívesen fogadjuk, ha e-mailben elküldi nekünk.

The primary taste is of olive oil. The oil does not taste fishy and thus has a very pleasant taste without belching. The flavor lemon also contains biologsiches lemon oil, which additionally contributes to a positive taste.

Az Omega-3 Total összetétele halolajjal (egy evőkanálra (8 ml) számított értékek):

EPA (eikozapentaénsav) = 1120 mg,
DHA (dokosánhexaénsav) = 536 mg,
D-vitamin = 20 mikrogramm / 800 NE,
E-vitamin = 3,2 mg (kevert tokoferol) és
fehérje = 0,0 g, mivel azt kiszűrtük belőle.

Az Omega-3 Total-t a nap bármely szakában gond nélkül beveheti. Annak érdekében, hogy a szervezet optimálisan felszívja és feldolgozza az omega-3 olajat, javasoljuk, hogy késő délutánra vegye be az olajat, mivel egyes tanulmányok szerint a biológiai hasznosulás napközben a legjobb. Az olajat nyugodtan fogyaszthatja étkezés közben vagy után.

Az Omega-3 Total olaj körülbelül 20%-ban hidegen sajtolt bio olívaolajból áll. Az olajbogyókat korán szüretelik, maximum 4 órán belül préselik, és így garantálják a polifenolok magas százalékát, amelyek a jótékony omega-3 zsírsavakkal együtt nagyon jó antioxidáns hatással rendelkeznek a halolajban. Az omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavak valójában nagyon törékenyek, és könnyen lebomlanak. A kényes zsírsavak védelme érdekében az Omega-3 Total olaj bio és hidegen sajtolt olívaolajat tartalmaz, amely flavonoidokat tartalmaz, mint természetes antioxidánsokat.

OMEGA-3 VEGAN

Az Omega-3 Vegán algaolaj alacsony szennyezőanyag-tartalmú. A fenntartható termesztésnek köszönhetően az algák és így az algaolaj sincs kitéve a világ óceánjainak természetes szennyezőanyagainak, nehézfémeknek és PCB-knek. Mindezek ellenére az algaolajat a gyártás során tisztítják és ellenőrzik.

A túladagolás lehetséges, de nagyon nehéz megvalósítani. Elméletileg ehhez naponta körülbelül az üveg több mint egyharmadát kellene bevenni. A túladagolás következményei a következők lennének:

 • Zúzódások előfordulása
 • a vér felhígulása.

The omega-3 content of a fish depends on the species. In herring there are about 2 g of omega-3 per 100 g. This makes herring a good natural source of omega-3 fatty acids. Tuna, salmon and mackerel are also rich in omega-3 fatty acids, although about 250 g of salmon is required for 2 g of omega-3. In other conventional types of fish, the omega-3 levels are rather low. For example, you need to consume 1.5 kg of trout to absorb 2 g of omega-3.

Az algaolaj minősége szempontjából döntő fontosságú az alapanyag – azaz az alga – megfelelő kiválasztása. A Schizochytrium sp. mikroalga képezi a vegán algaolajunk alapját. Ez az algafaj tengeri mikroalga, és mikroszkopikus egysejtű algákból áll. Ez az algafaj a trópusi partok mangroveerdeiben őshonos. Kizárólag szerves és növényi anyagokkal, például elhalt levelekkel táplálkozik. Ennek az algának a különlegessége, hogy a két nagyon fontos tengeri omega-3 zsírsavat, a DHA-t és az EPA-t képezi.

A terápiás dózis több mint 2.000 mg omega-3 zsírsav naponta. Ez egy teáskanál Omega-3 Vegán olajnak felel meg. Ez az adagolási ajánlás több mint 3000 zsírsavelemzés empirikus értékein alapul, ezért empirikusan teszteltnek tekinthető.

Ezért az Ön szervezetének preventív ápolása érdekében napi egy teáskanál Omega-3 Vegán állandó bevitele is szükséges.

A gyermekek és serdülők is gond nélkül fogyaszthatják az Omega-3 Vegan-t. Itt a következő ökölszabályt kell betartani: Egy 70 kg vagy annál nagyobb testsúlyú felnőtt személy számára 2.000 mg omega-3 zsírsav (1 teáskanál/5 ml) megfelelő. Azt jelenti, hogy például egy 35 kg-os gyermek számára napi 1/2 teáskanál Omega-3 vagy 1 teáskanál minden 2. nap.

Kifejezetten a gyermekek igényeihez fejlesztettük ki az Omega-3 FISK-t. A gyermek jó fejlődéséhez fontos a két tengeri omega-3 zsírsav, az EPA és a DHA. Ezért az Omega-3 FISK megfelelő arányban tartalmazza a tőkehalolaj (DHA-ban gazdag) és a halolaj (EPA-ban gazdag) kombinációját – halmentes alternatívaként az Omega-3 Vegan tökéletesen alkalmas.

Egy üveg Omega-3 Vegan 100 ml-t tartalmaz. A napi 5 ml (1 teáskanál) ajánlott napi adaggal számolva egy üveg körülbelül 20 napig elegendő. A bontatlan üveget száraz helyen, 25 °C alatt szabad tárolni. Felbontás után az üveget hűtőszekrényben kell tárolni, és 30 napon belül el kell fogyasztani. Gyermekek elől elzárva tartandó.

A kíméletes tisztítási folyamat során a természetben található jódot jelentősen kiszűrik. A NORSAN Omega-3 Vegan laboratóriumi elemzései megerősítik, hogy az ajánlott napi adag (5 ml) jódtartalma < 1 µg.

Egy napi adag, 1 teáskanál/5 ml, 2000 mg Omega-3-at és 20 µg D3-vitamint/800 NE-t tartalmaz.

Az Omega-3 Veganban található D-vitamin vegán. A vegán D-vitamint zuzmókból (zuzmóból) nyerik. Ezek gombák és egy vagy több fotoszintetizáló partner (pl. zöld alga, cianobaktérium) közösségei.

A daily dose, 1 teaspoon/5 ml, contains 2,000 mg of Omega-3 and 20µg of vitamin D3/800 IU.

The vitamin D contained in Omega-3 Vegan is vegan. The vegan vitamin D is obtained from lichens (lichen). These are communities of fungi and one or more photosynthetic partners (e.g. green algae, cyanobacteria).

RENDELÉS

Magyarországra szállítás DHL-lel történik. Ingyenes szállítás 19 999 Ft rendelési értéktől. Ha a minimális rendelési értéket nem éri el, 2570 Ft szállítási költséget számítunk fel. Ehhez kérjük, látogasson el magyar weboldalunkra norsan.hu.

Az összes többi európai országba szintén 2570 Ft szállítási költséget számítunk fel, 19 999 Ft-ig terjedő számlaösszeg esetén. Ezt követően a szállítás és a kézbesítés ingyenes.

Más európai országokba a nemzetközi oldalunkon keresztül rendelhet: https://www.norsan-omega.com/

Más európai országokba a nemzetközi oldalunkon keresztül rendelhet: https://www.norsan-omega.com/
Csehország: https://www.norsan.cz/
Szlovénia: https://www.norsan.si/
Horvátország: https://norsan.hr/

Kategória: Rendelések, szállítás, visszaküldés
Ha Ön ezt az értesítést kapta a DHL-től, akkor az áru a szállítás során megsérült. Ez általában egy törött üveget vagy hasonlót, jelent. A küldeményt ezután a DHL újracsomagolja és visszaküldi nekünk. Miután megkapta a DHL-től az értesítést, közvetlenül kapcsolatba léphet velünk, és mi újra elküldjük a megrendelését.

Kategória: Rendelések, szállítás, visszaküldés
Ha a csomag, az áru vagy a számla nem felel meg az elvárásainak, vagy általános kérdése van a kapott megrendeléssel kapcsolatban, kérjük, forduljon hozzánk közvetlenül e-mailen: info@norsan.hu vagy telefonon: 06 30/441 8556.

Kategória: Rendelések, szállítás, visszaküldés
Ha 5 munkanapon belül nem kapta meg a küldeményt, kérjük, küldjön nekünk egy rövid visszajelzést, hogy közösen nyomon követhessük a csomag aktuális állapotát a DHL-nél vagy velünk e-mailen: info@norsan.hu vagy telefonon: 06 30/441 8556

Számos lehetőség van arra, hogy rendeljen tőlünk:

 • Online áruházban: egyszerűen tegye az Ön által kiválasztott termékeket a kosárba, adja meg adatait, a kívánt fizetési módot, erősítse meg a rendelést, és egy hét múlva megkapja az omega-3 olajokat vagy kapszulákat.
 • Telefonon: Bármikor leadhat rendelést telefonon. Függetlenül attól, hogy 1. alkalommal vásárol vagy sem. Ha telefonon nem tud elérni minket, kérjük, hagyjon üzenetet. Mi a lehető leghamarabb visszahívjuk Önt. Telefonszámunk: 06 30/ 441 8556
 • E-mailben: Azonnal feldolgozzuk a megrendelést. Természetesen visszaigazoljuk a megrendelését. E-mail címünk: info@norsan.hu
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft