INGYENES szállítás 19 999 Ft -tól
KEDVEZMÉNY 3 terméktől

A lehető legtermészetesebb termékek

… mert bízunk a természetben

Termékfilozófiánk 2 alapvető meggyőződésen alapul:

  1. Egészségünknek és jólétünknek jót tesz a tengeri eredetű omega-3 zsírsavak (EPA és DHA) megfelelő bevitele.
  2. Az étrendünket a lehető legtermészetesebbnek és feldolgozatlanabbnak kell tartanunk.

A tengeri eredetű omega-3 zsírsavak a legtermészetesebb formában a halakban találhatók. Következésképpen a halfogyasztás az előnyben részesített beviteli lehetőség, legalábbis ha nem vesszük figyelembe a nehézfémterhelést.

Az omega-3 zsírsavakat halfogyasztás helyett halolajon keresztül érdemes bevinni a szervezetbe egyrészt a nehézfém-szennyezés elkerülése miatt (a NORSAN halolajokat speciális, hármas módszerrel tisztítják meg a nehézfémektől, szennyező anyagoktól és PCB-ktől), másrészt azért, mert a halfogyasztás önmagában nem biztosít elegendő adagot a tengeri omega-3 zsírsavakból.

Természetes módon, többek között azt jelenti, hogy a NORSAN csapata nem túl lelkes a tenyésztett halak iránt. Nemcsak a természet, például a norvég fjordok élőhelye számára jelent problémát a folyamatosan növekvő haltenyésztés ipara. A haltenyésztéssel közvetve azt is fogyasztjuk, amit a halak táplálékuk révén kapnak, ideértve különféle vegyi anyagokat és antibiotikumokat. Ebből a “hitelvből”, a Természetesség elvéből következik, hogy omega-3 olajainkhoz csak fenntartható, vadon fogott halakat használunk, soha nem tenyésztett halakat. Továbbá, a lehető legtermészetesebb azt jelenti, hogy mi, NORSAN, minden halolajtermékünkben csak természetes halolajokat, koncentrátumok nélkül használunk.

Mit jelent ez? A halak természetes zsírsavkomplexe több mint 50 különböző zsírsavból áll, amelyek közül az omega-3 zsírsavak legfeljebb körülbelül 35%-ot tesznek ki. A többi zsírsav főként telített zsírsavak, omega-6, omega-7, omega-9 és omega-11. Bár az omega-3 adagolása fontos szerepet játszik számunkra, úgy véljük, hogy az embereknek elsősorban ennek a természetes zsírsavkomplexnek a halolajban történő fogyasztása előnyös, mivel az a természetes triglicerid formán alapul.

Csábító lehet az omega-3 koncentrátum használata a termékfejlesztés során, mivel ezek a koncentrátumok akár 90%-ban tartalmaznak omega-3-at. Ez azonban nem található meg a természetben, mivel a koncentrátumok természetellenes zsírszerkezettel rendelkeznek.

Még mindig nem világos, hogy a zsírsavaknak ez a mesterségesen előállított formája milyen mértékben vezet negatív egészségügyi kockázatokhoz. Ráadásul az omega-3 zsírsavak kémiai módosítása instabilabbá teszi őket, és így növeli az oxidáció kockázatát. Mi itt egyértelműen azt az álláspontot képviseljük, hogy a természetnek jobb megoldása van.Termékeinkben csak természetesen nagy dózisú, de soha nem koncentrált halolajokat használunk.

A lehető legtermészetesebb azt is jelenti, hogy kritikusnak tartjuk, hogy a halolaj tisztítási folyamata során számos fontos másodlagos növényi eredetű tápanyagot eltávolítunk. Tudományos tanulmányok, köztük a Tromsøi Egyetem professzorának, Bjarne Østerrudnak tanulmányában, kimutatták, hogy a hidegen sajtolt extraszűz olívaolaj bizonyos mértékben pótolja az eltávolított hatóanyagok nagy részét. A pozitív szinergia a halolaj és az olívaolaj között a gyakorlatban is megerősítést nyert, így a Omega-3 Total olajA NORSAN fő termékébe, egy különleges, hidegen sajtolt olívaolajat teszünk. Ezt az olívaolajat egy spanyolországi olívaolaj-termelőtől szerezzük be, aki szigorúan az ökológiai irányelvek szerint dolgozik. Az olívaolajban található másodlagos növényi anyagok komplexében a polifenolok fontos szerepet játszanak, ezért a NORSAN által használt olívaolaj magas arányban tartalmaz polifenolokat. A polifenolok erős antioxidáns hatása segít megvédeni a halolajban lévő omega-3 zsírsavakat az oxidációtól nemcsak a palackban történő tartósítás során, hanem – ami sokkal fontosabb – a vérben a lipoproteinek útján történő szállítás során is.

A lehető legtermészetesebb – nincs tenyésztett hal, nincsenek koncentrátumok.

Minőség, tisztaság és fenntarthatóság

Termékeink csak annyira lehetnek minőségiek, mint a bennük felhasznált nyersanyagok minősége. Igyekezetünk és saját elvárásunk magunk felé az, hogy mindig a legjobbakat válasszuk ki a nyersanyagok közül.

A halmáj (amely szintén halhulladéknak számít) felhasználása bizonyítottan jó minőségű (a csukamájolajhoz hasonló) tőkehalmájolaj előállítására alkalmas. Ezért sarkvidéki tőkemájolajat is kínálunk (Omega-3 Arktis olaj). Amit kifejezetten soha nem használunk, az más halmaradványokból kinyert halolajok.

A halak és a halállományok korlátozott és értékes erőforrások. Ezért úgy tekintjük, hogy kötelességünk, hogy termékeinknél hangsúlyt helyezzünk a fenntartható halászatra és az óceán erőforrásainak felelős kezelésére. Az etikai kötelesség túlmutat a független fenntarthatósági tanúsítványokon. NORSAN nagyra értékeli, hogy szüretelhetjük a tenger gyümölcseit, és kötelességének tekinti, hogy megfelelően felelősségteljesen viselkedjen és cselekedjen.

A legjobb halolaj minőséget a teljes hal felhasználásával érhetjük el.
Fő termékünk, az Omega-3 Total olaj, kis halakból (például szardellákból, makrélákból és szardíniákból) készül. A nyersanyagok beszerzésének elején bekapcsolódunk a beszerzési folyamatba, és mindkét fél számára előnyös szoros és jó bizalmi viszonyból profitálunk.

Általában a halolajakat különféle halmaradványokból is kinyerhetik, amelyeket más termékek előállításakor nem használtak fel. Mi alapvetően szkeptikusak vagyunk ezzel szemben, mert meggyőződésünk, hogy a magas minőségű halolajat a teljes halból kell kinyerni. A halmáj (szintén halmaradványnak számít) használatakor azonban a minőségi tőkehalmájolajjal(csukamájolajhoz hasonló) dolgozunk.

Algaolaj, a jó alternatívája a halolajnak

Az algaolaj a tengeri eredetű omega-3, EPA és DHA érdekes új forrása, amely számos előnnyel rendelkezik a halolajjal szemben:

  • A nehézfémek tekintetében az algaolaj előnye, hogy az algákat mesterséges tengervízben tenyésztik, így az olaj mentes a környezetszennyező anyagoktól.
  • Az algákat szén-dioxid és napfény keverékével termesztik, így fenntartható omega-3 forrást biztosítanak EPA és DHA formájában.
  • Egyetlen állatnak sem kell meghalnia. Az algák a vegán élelmiszerek közé sorolhatók.

Ezek az előnyök vezettek oda, hogy a NORSAN 2017 óta egy “Omega-3 Vegan” algaolajat is felvett a portfóliójába.

A VEGÁN TERMÉKEKHEZ

Egyszerű és hatékony

A NORSAN termékeinek egyszerűnek és relevánsnak kell lenniük. Minden egyes terméknél törekedünk a lehető legkevesebb összetevőre. Alapvetően az lenne kívánatos, ha csak egyetlen összetevő lenne, 100% halolaj vagy 100% algaolaj. Az Omega-3 Arktis például szinte teljes egészében tőkehalmájolajból áll.

Testreszabott és optimális adagolás

Az omega-3 napi adagjára vonatkozó vélemények és ajánlások jelentősen eltérnek, körülbelül napi 0,3 gramm omega-3-tól (ami kb. két hagyományos omega-3 kapszulának felel meg) akár 4-5 grammig naponta. A “valójában” helyes adagolás az egyéni tényezőktől függ, például az étrendképtől, felszívódás hatékonyságától és a személy súlyától. Ez azt jelenti, hogy nincs valójában helyes vagy általánosan helytelen adagolás, mert a helyes/hibás mindig az egyéni tényezőktől függ.

Szerencsére az omega-3 szint (omega-3 index) viszonylag könnyen mérhető a szervezetben végzett zsírsavelemzés segítségével, amely kimutatja az esetleges omega-3 hiányt (például erre szakosodott laboratóriumában).

Az ügyfeleinknél végzett 10 000-nél is több zsírsav mérés eredménye alapján megfigyeltük, hogy általában napi 2 grammnál több omega-3 zsírsavra van szükség az omega-3 hiány kezelésére.

A zsírsavak mérése és elemzése lehetővé teszi a különböző omega-3 források és zsírsavak hatékonyságának vizsgálatát.

Ennek ellenére célszerű lehet néhány adalékanyag hozzáadása, például az Omega-3 Total olaj :

  • Bio olívaolaj: A halolajjal való jó szimbiotikus kölcsönhatása és az olívaolajban található polifenolok fontos oxidációgátló hatása miatt választottuk ki.
  • D-vitamin: Az omega-3 mellett a D-vitamint is fontosnak tartjuk az étrend kiegészítéseként. Egészségfilozófiánk szerint napi 800 nemzetközi egység D3-vitamin hozzáadása pozitív hatással van az egészségre.
  • Természetes citromolaj: Az ízesítéshez flakononként 1,5 csepp citromolajat adunk. Létezik citromolaj nélküli változat is.

Miért nem elég a lenmagolaj önmagában az omega-3 hiány pótlására?

A lenolaj több mint 50%-ban tartalmaz növényi eredetű omega-3-alfa-linolénsavat (ALA). Azonban a hosszú zsírsavláncú, tengeri eredetű omega-3 zsírsavak, az EPA és a DHA egészségügyi előnyei különösen fontosak. Bár frissen préselt lenolaj fogyasztása előnyös lehet, csak kis része az ALA-nak alakul át EPA és DHA-vá a szervezetben. A mérések megerősítik, hogy az ALA-t tartalmazó lenolaj fogyasztása nem elegendő az Omega-3 EPA és DHA hiányának szabályozásához.

Tisztességes áron

Az árnak érthetőnek és megfizethetőnek kell lennie a felhasználók számára. A minőségi alapanyagok költségesek, azonban a NORSAN arra törekszik, hogy az árakat egy elfogadható szinten tartsa. Célunk az, hogy minél több ember elegendő mennyiségű Omega-3-hoz jusson. Ehhez mérten választottuk a lehető legméltányosabb árakat.

Íme a NORSAN 3 fő olajának jelenlegi omega-3 grammonkénti árai (2022 augusztusától):

Omega-3 Total olaj210 Ft– Fő összetevő: Kiváló minőségű halolaj (egész halból)
– Extraszűz, bio olívaolajat és D3-vitamint is tartalmaz.
Omega-3 Vegan olaj280 Ft– Fő összetevő: Algaolaj (termesztett)
– Extraszűz, bio olívaolajat és D3-vitamint is tartalmaz.
Omega-3 Arktis olaj130 Ft– 100 %-ban az észak-norvégiai partvidékről származó tőkehalmájolajból áll.
– D3-vitaminnal és anélkül is kapható

Miért nem tart a NORSAN krillolaj termékeket?

A krillolaj egy jó omega-3 tartalmú olaj. Azonban a napi kb. 2 gramm omega-3 hatékony adagja mellett a krillolaj előállítási költségei meglehetősen magasak, ami a fogyasztó számára havi 200-300 eurós árat eredményezhet. A krillolajat általában sokkal kisebb dózisban ajánlják, ami csökkenti az árat, ugyanakkor veszélyezteti a hatást. A magas ár miatt a krillolaj nem felel meg a NORSAN termékfilozófiájának.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft