Egészséges vöröskáposzta saláta omega-3-mal
Gyorsan elkészíthető, friss és omega-3-ban gazdag – ez a vöröskáposzta saláta tökéletes az új év egészséges indításához!
Hozzávalók kb. 6 adaghoz
1 kis vöröskáposzta (kb. 850 g)
2 teáskanál só
5 evőkanál olívaolaj
1,5 evőkanál mustár
2 narancs leve
2 evőkanál almaecet
1-2 evőkanál méz (alternatívaként juharszirup)
Bors ízlés szerint
Toppingok: dió, kapor, opcionálisan feta
1 tk. NORSAN Omega- Vegan olaj vagy az Ön által választott omega-3 olaj
Elkészítés:
- Mossuk meg a vöröskáposztát, távolítsuk el a szárát, és vágjuk vékony csíkokra. Ehhez használhatunk hámozót is.
- Szórjuk meg a vöröskáposztát sóval, és kb. 5 percig gyúrjuk erőteljesen. Ezután hagyjuk pihenni a hűtőben legalább 45 percig. A gyúrás felbontja a vöröskáposzta rostjait, így az ízletesebb, puhább és emészthetőbb lesz.
- Ha sok vöröskáposztás víz gyűlt össze az alján, ezt leönthetjük. Ezután mustárral, borssal, mézzel, almaecettel és olívaolajjal ízesítjük.
- Végül adjunk hozzá pirított diómagot és zöldfűszereket, és tálaljuk egy kanál NORSAN Omega-3 olajjal.
Jó étvágyat 🙂
Kép és recept Karolin Baitinger