“Totally the best” – Totálisan a legjobb
Az omega-3 index optimális szabályozása
Total olaj : A NORSAN eredete
A NORSAN útja az omega-3 világába az Omega-3 Totallal kezdődött. A “klasszikus” termékünk az omega-3 ellátás optimális szabályozására szolgál. Táplálkozás-orvostani szempontból az összetétele ideális: EPA-ban gazdag, természetes és tisztított halolaj, egy hidegen sajtolt, biogazdálkodásból származó olivaolaj polifenoljaival és D3-vitaminnal. A kapszulás termékben az olivaolaj helyett rozmaringkivonatot használunk.
Átlagosan 10-ből 9 embernek van omega-3 hiánya. A NORSAN olajok napi 2.000 mg omega-3 adagot kínálnak, ami elegendő az omega-3 hiány szabályozásához.
Bizonyított, hogy a Omega-3 Total olaj pozitív és jelentős hatással van az HS-Omega-3-Indexre.
Itt olvasható A teljes szabályozási tanulmány
Omega-3-ban gazdag halolaj
A NORSAN Total halolaj kis halakból, mint a szardínia, a makréla és az anjoletta származik. Ennek az olajnak természetes módon magas az omega-3 tartalma, különösen EPA mennyisége. A teljes halat felhasználjuk az olaj előállításához, tehát nem mellékterméket dolgozunk fel.
Az omega-3 EPA zsírsav speciális tulajdonsága, hogy megakadályozza és feloldja a szervezetünkben lévő gyulladásokat.
Fontos megjegyezni, hogy a szervezetben jelentkező gyulladás a természetes reakció egy külső inger, például behatoló baktériumok jelenlétére. Segíti az immunrendszert a munkájában. Amikor ez megtörtént, a gyulladás alábbhagyhat. Ehhez úgynevezett eikozanoidokra van szükség – és ezek közül az anti-gyulladásos hatásúak, amelyek az omega-3 EPA zsírsavból képződnek. Ezért alapvető fontosságú az EPA megfelelő ellátása, különben nem szabályozható optimálisan, és hosszú távon a szervezetben úgynevezett “néma” gyulladás lép fel.
A Omega-3 Total halolaja olyan zsíros kis halakból, mint az anjoletta, a makréla és a szardínia, amelyek mind gazdagok omega-3-ban, különösen EPA-ban. Ha a szervezed számára a legjobb olajat akarod, akkor a Total olaj a megfelelő választás.
A NORSAN Total halolaj oxigénmentes feldolgozási környezetét garantáljuk, hogy az olaj optimálisan védve legyen az oxidációtól. Az oxidáció halszagot okoz, és kellemetlen ízt eredményez. A TOTOX érték – az olaj oxidációs értéke vagy “frissességi” értéke (minél alacsonyabb, annál frissebb) – alacsony tartományban van, ami az olaj magas frissességét igazolja.
A tisztításhoz egy modern norvég üzemet használunk, amely egyedülálló módon szűri és tisztítja meg az olajat a nehézfémektől, szennyezőanyagoktól és PCB-ktől, miközben megőrzi a haltartalom tulajdonságait. A speciális finomítási folyamat hatékony és egyedülálló 3 lépcsős tisztításon alapul.
Míg a hagyományos iparági eljárások csak kétlépcsős tisztításban hisznek, mi egy speciális mikrolepárlást is végzünk, amely pontosan kiszűri a maradék szennyeződéseket.
ÉRTÉKES KOMBINÁCIÓ:
OLIVAOLAJ + HALOLAJ
Az omega-3-ban gazdag halolaj és a polifenolokban gazdag olivaolaj különleges kombinációja bizonyítottan értékes szimbiózis.
A tisztítási folyamat során sok fontos másodlagos tápanyag, köztük a természetes antioxidáns vegyületek is elvesznek. A Tromsøi Egyetem egy tudományos tanulmányában Prof. Bjarne Østerrud kimutatta, hogy a halolaj gyulladáscsökkentő hatása, valamint a vérre gyakorolt pozitív hatása a polifenolokban gazdag olivaolajjal való kombinálása révén fokozódik.
A kutatók arra gyanakszanak, hogy az olivaolaj polifenoljai megvédik a szervezeten belül az érzékeny omega-3-as vegyületeket az oxigénmolekuláktól és a szabad gyöktől. A polifenolok úgy tűnik, hogy pufferként működnek a folyamatban, és antioxidáns hatásukon keresztül ártalmatlanítják a támadókat. Így az omega-3 zsírsavak sértetlenül érik el hatásuk helyét, és ott (gyulladáscsökkentő) munkát végezhetnek.
TANUSÍTVÁNYOK
Friend of the Sea (FOS)
A NORSAN Arktis halolaj a “Friend of the Sea” (A Tenger Barátja) tanúsítvánnyal rendelkezik, ami garantálja, hogy az olaj fenntartható halászatból származik.
- Termékeink nem túlhalászott halállományokból származnak.
- A veszélyeztetett fajok járulékos fogásával járó halászati gyakorlatok megelőzése.
- Az ökoszisztémára negatív hatást gyakorló halászati gyakorlatok csökkentése.
- A halászat és az olajkitermelés energiahatékony.
- A gyakorlatok közé tartozik a társadalmi felelősségvállalás magas színvonala.
IFOS (5 csillagos értékelés)
Az IFOS tanúsítvány (The International Fish Oil Standards Program) a halolajok független vizsgálati és tanúsítási programja. A program a késztermékeket vizsgálja.
Az IFOS a tisztaság, a hatékonyság és a frissesség tekintetében világszerte a legmagasabb követelményeket támasztja. Az Omega-3 étrend-kiegészítőket 5 kritérium alapján értékelik. A mi NORSAN halolajaink teljes mértékben megfelelnek ezeknek a kritériumoknak. Ezért az IFOS minden egyes NORSAN folyékony halolajat és kapszulát a legmagasabb minősítéssel jutalmazott.